Українська фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор 2024 у Парижі, виборовши першу медаль для України. Це її п’ята нагорода на п’яти Олімпійських іграх.

На сторінці НОК України повідомили, що свій шлях у Парижі Ольга розпочала з впевненої перемоги над японкою Сіхомі Фукусіма, після чого здолала азербайджанку Анну Башта. У чвертьфіналі шаблістка перемогла угорку Анну Мартон, але в півфіналі поступилася француженці Сарі Бальзер.

У фіналі за бронзу Харлан зустрілася з кореянкою Чхве Се Бін. Перший період завершився з рахунком 3:8 не на користь Ольги, а другий період розпочався нервово, з рахунком 5:11. Проте українська шаблістка зібралася і, завдавши 8 точних уколів поспіль, вийшла вперед – 12:11. У нервовому двобої Ольга здобула перемогу, завершивши матч із рахунком 15:14.

“Це нагадування всьому світу, що Україна бореться”, – сказала Ольга Харлан після перемоги, подякувавши українським захисникам та поцілувавши свій синьо-жовтий шолом. Вона присвятила медаль Україні, її захисникам та спортсменам, які не можуть змагатися через російську агресію.

Перемога Ольги Харлан на Іграх XXXIII Олімпіади стала історичною подією для українського спорту.

“Сьогодні була бронза. Це нагадування всьому світу, що Україна бореться! Я дуже радію, що мене підтримував увесь Grand Palais. Це ваша медаль, тому що ви в мене повірили!”, – з вдячністю сказала бронзова медалістка Олімпійських ігор Париж-2024.

Попередня публікаціяНа Вінниччині для родин мобілізованих працівників організували чотириденний відпочинок
Наступна публікаціяЗавтра на Демидівському родовищі проведуть плановий вибух