Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня.

Уряд затвердив дату початку та закінчення навчального року 2024/2025 у загальноосвітніх закладах відповідною постановою.

Про це на засіданні Уряду 23 липня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Постановою визначено, що новий навчальний рік у загальноосвітніх школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня, і завершиться 30 червня 2025 року. Обласним адміністраціям доручено організувати процес, залежно від безпекової ситуації в регіонах», — сказав прем’єр-міністр.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив, що при визначенні початку навчального року враховувалися звернення громад, і був лише один запит щодо дострокового початку.

«Ключовим є те, що школи мають широку автономію. Заклади зможуть самостійно визначати структуру року та форми організації освітнього процесу, що дозволить краще врахувати безпекову та енергетичну ситуацію, потреби учнів та наслідки війни для освіти.
Безпека залишається пріоритетом. Військові адміністрації та засновники шкіл забезпечать безпечний старт навчання. Важливо також не забувати про відпочинок — мінімум 30 днів канікул протягом навчального року», — додав Оксен Лісовий.
Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтують мережі
Наступна публікаціяНа Вінниччині до 16:00 скасовані відключення світла