У селі Високе, Вапнярської територіальної громади, попри всі труднощі сьогодення, розпочато унікальний проєкт. Тут на базі військового транспортного літака АН-12, одного з двох збережених у світі, буде створено музей.

Про це повідомила народна депутатка Лариса Білозір на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні рада була особисто вручити сертифікат у селі Високе, Вапнярська громада, ініціативній групі мешканців, які стали переможцями конкурсу “Твори добро” від Ми — Вінничани та Фонд “МХП-Громаді”. Проект “Літак “Музей Миру”” здобув грант.”

Проєкт “Літак “Музей Миру”” має на меті зберегти унікальний експонат та створити музейну локацію, яка поділятиметься на три зони:

  • Музей “Миру”: тут буде представлена інформація про військових та загиблих воїнів села, діяльність жителів під час війни, збережені речі військових, їхнє спорядження та інші артефакти.
  • Носова частина: кабіна пілота, де відвідувачі зможуть відчути себе пілотом.
  • Хвостова частина: тут буде обладнано кінозал з тематикою, що відповідає експозиції музею.

Цей проєкт є надзвичайно важливим для збереження історичної пам’яті, розвитку села та громади загалом. Він стане місцем пам’яті та вшанування подвигу воїнів, центром освіти та виховання молоді, а також сприятиме розвитку туризму в регіоні.

“Важливо, що цей проєкт ми реалізовуватимемо саме зараз, коли Україна переживає складні часи. Він є свідченням того, що навіть у найскладніших умовах люди не втрачають оптимізму, віри у майбутнє та пам’ятають минуле. Я щиро вірю, що проєкт “Літак “Музей Миру”” буде успішно реалізовано і стане справжньою окрасою Вапнярської громади. Бажаю його ініціаторам та всім жителям села успіхів та процвітання!” – зазначила Лариса Білозір.

Проєкт “Літак “Музей Миру”” має всі шанси стати прикладом згуртованості та єднання громади, а також символом незламності та віри у краще майбутнє.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер  Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

Попередня публікаціяНеймовірний персиковий пиріг для всієї родини
Наступна публікаціяНазавжди 37: Сьогодні Вінниця прощається з Героєм Віталієм Місяцем