Україна прагне зберегти життя своїх громадян, але це не означає готовність поступитися третиною власної території на користь агресора.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC.

“Для нас програш – це втратити свою країну. Хтось питає: “Що важливіше для вас – територія чи люди?” Як можна так порівнювати? Люди важливі, але це не значить, що ми можемо подарувати їм (росіянам) 30% нашої землі”, – підкреслив він.

Зеленський наголосив, що заморожування конфлікту зі збереженням захоплених територій не є розв’язанням проблеми.

“Хто вам сказав, що вони не підуть далі? Хто сказав, що заморожений конфлікт спрацює? Він вже був заморожений. Хто сказав, що Путін не хоче просто нас зруйнувати? Він хоче. Він прагне повернути Радянський Союз під своїм керівництвом до кінця своїх днів”, – зазначив президент.

росія погоджується на мир в обмін на українські території

Як повідомляє УНІАН, у червні путін вперше з початку війни озвучив конкретні умови для припинення конфлікту в Україні. Він вимагає, щоб Україна передала росії Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області, включно з містами Херсон і Запоріжжя. Крім того, агресор вимагає, щоб Україна відмовилася від перспективи членства в НАТО.

Коментуючи ці вимоги, президент Володимир Зеленський назвав їх ультиматумом, а не пропозицією миру. Він також нагадав, що свого часу Гітлер теж запевняв, що йому потрібен лише шматочок Чехословаччини і більше нічого.

Попередня публікаціяУ вересні на Вінниччині стартує Всеукраїнська арт-резиденція «Три площини Барської кераміки»
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці похмура погода