Діти разом зі своїми рідними проживали на ТОТ – у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. На щастя, нині вони вже на підконтрольній Україні території. Кожна родина по-своєму переживала безлад, який чинить окупаційна «влада». Родини розповідають, як їм примусово нав’язували брати російські паспорти, адже без «нових документів» громадяни безправні й не могли користуватися жодними соціальними гарантіями чи медичною допомогою.

Лікарі не приймають навіть дітей із вродженими вадами, яким потрібен ретельний догляд. Однак батькам пропонують відправити дітей на «реабілітацію», яка часто є депортацією чи примусовим переміщенням. Деяким дітям доводилося відвідувати «російські школи», в яких здійснювалася активна агітація за «руський мір».

Зі слів повернутих, росіяни на ТОТ затримують, б’ють, катують струмом, вчиняють психологічний тиск на дорослих, а дітей допитують без присутності батьків і також застосовують методи катування. Також регулярно проводять безпідставні обшуки в будинках місцевих мешканців. 

Якщо ваша дитина зникла — повідомте про цей факт за номером 102, а також нам. Контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону,

Попередня публікаціяПро що говорив Зеленський по телефону з Трампом?
Наступна публікаціяУ Літині релігійна громада виграла грант конкурсу «Твори добро»