В Іллінцях ініціативна група мешканців житлового будинку, якому нині 240 років, отримала грант на відродження історичної будівлі. Проект був поданий на конкурс «Твори добро», організований громадським об’єднанням «Ми – Вінничани» за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Цей будинок був збудований у 1785 році як частина римо-католицького костелу. У 30-х роках радянська влада перетворила костел на кінотеатр, а згодом – на склад. У 60-х роках будівлю перебудували на житловий будинок. Сьогодні тут мешкають пенсіонери та родини військових.

Незважаючи на важкі часи, мешканці будинку вирішили ініціювати його реконструкцію. Грантові кошти, виграні в конкурсі «Твори добро» від ГО «Ми – Вінничани», будуть спрямовані на реставрацію цієї історичної будівлі.

«Вітаємо переможців! Дякуємо партнерам – Фонду «МХП – Громаді»!», – зазначили організатори конкурсу ГО «Ми – Вінничани».

Цей проект є яскравим прикладом того, як громади можуть зберігати історичну спадщину та покращувати умови життя навіть у непрості часи.

Попередня публікаціяГурт ТІК у суботу з великим концертом у PIROGOV SKY: «Готуйтеся танцювати від найпершої до останньої пісні!»
Наступна публікаціяУ Вінниці вкотре зафіксували температурний рекорд