Вінничанин Дмитро Іщенко розпочав свій бойовий шлях у 2014 році. Протягом трьох років захищав країну в зоні АТО/ООС у складі 9-ї окремої бригади спеціального призначення як снайпер. З початком повномасштабного російського вторгнення він знову взяв до рук прицільну гвинтівку, виконуючи завдання разом з побратимами 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця. За героїзм на полях війни Дмитра нагородили орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України «За відданість воєнній розвідці». Свій останній бій Дмитро прийняв 12 липня поблизу села Макіївка Луганської області. Йому було 39 років.

Дмитро Іщенко народився 2 березня 1985 року. Після закінчення 1-ї загальноосвітньої школи навчався у Вінницькому професійному училищі №7 за спеціальністю «Кухар», але за професією не працював. Спочатку була служба в армії, а потім він обрав шлях захисника Батьківщини.

«Дмитро добровільно пішов на війну у 2014 році. Коли агресор масово рушив на нашу землю, він знову був у строю 24 лютого. Навіть після важкого поранення не думав про комісування. Він не бачив себе без Перемоги. Казав, що не покине передову, доки Україна не буде звільнена від рашистів. За це і віддав своє життя», – розповідають рідні полеглого Героя.

Вдома на Дмитра чекали мати, сестра та троє племінників.

Церемонія прощання з Дмитром Іщенком розпочнеться сьогодні о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Після поминальної служби вінничани зможуть віддати шану Герою за адресою: вул. О. Миргородського, 101 (початок о 13:00).

Чин поховання воїна відбудеться о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтують мережі
Наступна публікаціяВінничан попереджають про плановий вибух на кар’єрі