Міністерство оборони росії повідомило про завершення весняного призову на строкову військову службу. Згідно з офіційною заявою відомства, з 1 квітня до армії було призвано 150 тисяч осіб. За даними The Moscow Times, це наймасовіший призов за останні вісім років.

До початку повномасштабного вторгнення в Україну, з 2019 по 2022 роки, планова кількість призовників коливалася від 134,5 до 135 тисяч осіб. Навесні 2018 року на строкову службу було призвано на 22 тисячі росіян менше, ніж зараз.

Весняний призов 2024 року став першим в історії росії, який проходив відповідно до закону, підписаного торік президентом РФ Володимиром Путіним, що підвищує верхню планку призовного віку з 27 до 30 років.

Військове відомство росії, як і раніше, заявляє, що строковиків не відправлятимуть на війну проти України, яку називають «спеціальною військовою операцією». Однак, російські строковики продовжують гинути на цій війні, зокрема перебуваючи на території прифронтової Бєлгородської області, де «СВО» не оголошено.

Попередня публікаціяОновлення військово-облікових даних: Які санкції чекають порушників
Наступна публікаціяВінницькі спортсмени здобули 7 нагород на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації