Кожна жінка завжди хоче виглядати доглянутою і молодою. Окрім правильного харчування і фізичної активності, які мають позитивний вплив на стан організму і шкіри, косметологічні процедури також допомагають зберегти свіжий вигляд.

Але існує багато міфів щодо процедур під час вагітності та під час планування. Розгляньмо, які косметичні процедури краще утриматися від, якщо ви вагітні.

Чому не все можна робити?

Вагітність, отримана шляхом екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), несе з собою такі ж правила, як природні вагітності, особливо під час імплантації ембріона: обмеження фізичного навантаження, відмова від шкідливих звичок і легка дієта. Також рекомендується утриматися від проведення деяких косметичних процедур.

Від яких процедур краще утриматися?

  1. Ботокс

    Використання ботоксу вагітним жінкам не рекомендується через його нейротоксичні властивості. Хоча вплив ботоксу на людські ембріони ще не повністю досліджено, деякі дослідження на тваринах показали збільшення ризику викидня через його вплив на серцево-судинну та нервову системи.

  2. Мезотерапія

    Ця процедура включає введення різних речовин під шкіру з метою омолодження чи відновлення. Вагітність супроводжується гормональними змінами, які можуть зробити організм більш чутливим до таких процедур, що може викликати порушення кровотоку та інші небажані наслідки.

  3. Лазерне шліфування шкіри і глибокий пілінг

    Ці процедури використовують анестетики, які можуть бути шкідливими для плода. Крім того, хімічні речовини, які застосовуються під час пілінгу, можуть потрапити в організм майбутньої мами і негативно вплинути на розвиток плода.

  4. Обгортання

    Процедури зігрівання або охолодження можуть негативно вплинути на кровотік у малому тазу, що може призвести до порушень в період імплантації ембріона.

Крім того, рекомендується утриматися від солярію та перманентного макіяжу, оскільки ці процедури також можуть мати негативний вплив на здоров’я майбутньої матері і плода.

Попередня публікаціяЗа минулу добу вогнеборці ліквідували 20 пожеж в екосистемах
Наступна публікаціяРосійські війська за тиждень випустили по Україні майже 80 ракет