Кабачки – один із головних літніх овочів, що радує нас у сезон своїм смаком та доступністю. Як тільки починається сезон, багатьом українцям доводиться вирішувати нагальне питання: “Що ж робити з усіма цими кабачками?”. Вони доступні у кожному магазині за привабливими цінами, а щасливі власники городів щедро пригощають ними родичів та друзів.
Як приготувати рагу з кабачками
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- 1 томат
- 2 ст. л. рослинної олії
- ½ ч. л. солі
- Перець до смаку
- 2 зубчики часнику
- 100 мл води або бульйону
- 5 гілочок петрушки (за бажанням)
Рагу з кабачками: покроковий рецепт
Помийте та висушіть всі овочі.
Цибулю та моркву очистьте та наріжте кубиками.
Так само наріжте кубиками томат, перець та кабачок (шкірку з кабачка можна не зрізати).
Розігрійте 2 ст. л. рослинної олії на пательні.
Додайте нарізану цибулю та обсмажуйте 3-4 хвилини.
Додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити на середньому вогні, помішуючи, ще 5 хвилин.
Додайте до пательні нарізаний перець і томат, накрийте кришкою та тушкуйте овочі 10 хвилин.
Додайте нарізаний кубиками кабачок, ½ ч. л. солі, перець до смаку та 2 подрібнені зубчики часнику. Перемішайте рагу.
Додайте 100 мл води або бульйону, накрийте кришкою та тушкуйте на невеликому вогні ще 10-15 хвилин або до готовності. Якщо овочі дали багато соку, можна трохи зменшити кількість води чи бульйону.
При подачі прикрасьте страву дрібно нарізаною петрушкою.
Легке літнє рагу з кабачками готове! Насолоджуйтесь цим смачним і корисним блюдом, яке ідеально підходить для літнього обіду чи вечері. Смачного!