Кабачки – один із головних літніх овочів, що радує нас у сезон своїм смаком та доступністю. Як тільки починається сезон, багатьом українцям доводиться вирішувати нагальне питання: “Що ж робити з усіма цими кабачками?”. Вони доступні у кожному магазині за привабливими цінами, а щасливі власники городів щедро пригощають ними родичів та друзів.

Як приготувати рагу з кабачками
Інгредієнти:
  • 1 кабачок
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 томат
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • ½ ч. л. солі
  • Перець до смаку
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл води або бульйону
  • 5 гілочок петрушки (за бажанням)
Рагу з кабачками: покроковий рецепт

Помийте та висушіть всі овочі.

Цибулю та моркву очистьте та наріжте кубиками.

Так само наріжте кубиками томат, перець та кабачок (шкірку з кабачка можна не зрізати).

Розігрійте 2 ст. л. рослинної олії на пательні.

Додайте нарізану цибулю та обсмажуйте 3-4 хвилини.

Додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити на середньому вогні, помішуючи, ще 5 хвилин.

Додайте до пательні нарізаний перець і томат, накрийте кришкою та тушкуйте овочі 10 хвилин.

Додайте нарізаний кубиками кабачок, ½ ч. л. солі, перець до смаку та 2 подрібнені зубчики часнику. Перемішайте рагу.

Додайте 100 мл води або бульйону, накрийте кришкою та тушкуйте на невеликому вогні ще 10-15 хвилин або до готовності. Якщо овочі дали багато соку, можна трохи зменшити кількість води чи бульйону.

При подачі прикрасьте страву дрібно нарізаною петрушкою.

Легке літнє рагу з кабачками готове! Насолоджуйтесь цим смачним і корисним блюдом, яке ідеально підходить для літнього обіду чи вечері. Смачного!

 

Попередня публікаціяЖорсткі обмеження на споживання електроенергії у Вінниці 12 липня
Наступна публікаціяВінничан запрошують до участі у громадських слуханнях з обговорення змін до генплану міста