Двох військовослужбовців з Гайсинського району посмертно нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич повідомила, що від імені Президента України Володимира Зеленського родинам загиблих захисників вручили державні відзнаки.

За особисту мужність та відданість у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено:

– Старшого солдата Олександра Юрійовича Сидоренка

– Солдата Олега Олександровича Дерманського

Олександр Сидоренко народився 14 липня 1995 року в селі Губник Гайсинського району. Після навчання в місцевій школі та строкової служби, у 2014 році брав участь в АТО. 1 березня 2022 року був призваний на службу як гранатометник. 25 квітня 2022 року зв’язок з ним обірвався, а 26 квітня він загинув у боях на Донеччині. Його тіло було повернуто після ідентифікації по ДНК. На церемонію нагородження прибули мати Валентина Василівна, донька Аріна та брат Сергій.

Олег Дерманський народився 5 березня 1978 року в Краснопілці Гайсинського району. Закінчивши місцеву школу, навчався в Білоцерківському національному аграрному університеті та працював на різних посадах. 13 січня 2023 року був призваний на службу, де служив навідником у 80-й бригаді ДШВ. 5 жовтня 2023 року загинув у бою поблизу Токмачки в Запорізькій області. На вручення нагороди прибули дружина Тетяна, доньки Софія та Соломія, і мати Марія Юхимівна.

Попередня публікаціяВінницькі веслувальники здобули 22 медалі на чемпіонаті Європи
Наступна публікаціяУ Вінниці неділю оголосили Днем жалоби