Якщо російські війська залишать територію України, це призведе до замороження конфлікту і створить ризик повторного вторгнення росії. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Інституті Рональда Рейгана у США.

Зеленський підкреслив, що головна мета є збереження життів людей і незалежності держави, особливо в умовах відсутності членства в НАТО. Він висловив побоювання, що залишення російських військ призведе до довгострокового замороження конфлікту, що може загрожувати новими вторгненнями у майбутньому.

Зеленський також наголосив на необхідності міжнародної підтримки для припинення війни і визначив організацію другого міжнародного саміту миру протягом наступних місяців як один з ключових інструментів впливу на путіна.

У січні міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що стратегічною метою України є відновлення контролю над територіями, що існували в межах 1991 року, включаючи адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, а також Крим.

Зауважимо, що 15–16 червня у Швейцарії відбувся Глобальний саміт миру, на якому взяли участь понад сто учасників, але Росія та Китай не брали в ньому участі.

Попередня публікаціяПрості звички для ефективного схуднення
Наступна публікаціяПонад 200 споживачів на Вінниччині залишилися без газопостачання