“Гармонія єднає у добрі” – девіз однойменного реабілітаційного центру у Вінниці, якому 8 липня виповнилося 17 років. За цей час фахівці центру досягли значних успіхів. З 2007 року вони надають психологічні, соціальні та фізичні реабілітаційні послуги для дітей та молоді з інвалідністю, організовують корисні та цікаві заходи для своїх клієнтів, підтримуючи їх та їхніх батьків.

Історія центру “Гармонія” починається з 2002 року, коли громадська організація під керівництвом Раїси Панасюк почала шукати приміщення для надання реабілітаційних послуг. Спочатку це була аварійна група дитячого садочку. За підтримки міської ради та небайдужих людей приміщення відремонтували і відкрили там офіс.

Раїса Панасюк, тодішня очільниця ГО “Гармонія”, разом з іншими ініціативними людьми, працювали над тим, щоб допомогти людям з інвалідністю, зробити їх більш помітними для суспільства та адаптувати простір для їхніх потреб. У 2007 році було вирішено створити “Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія””, який став комунальним закладом, підпорядкованим департаменту соціальної політики ВМР.

У 2016 році центр переїхав на вулицю Володимира Винниченка, 5, де було зроблено капітальний ремонт, включаючи будівництво пандуса. Центр став доступним завдяки спільним зусиллям міської ради, будівельників, громадських організацій та бізнесу.

У 2018 році, на честь Раїси Панасюк, центру було присвоєно її ім’я. Наразі в закладі працюють 22 фахівці: соціальні педагоги, психологи, логопед, реабілітолог, масажист та інші. Центр має дві машини для перевезення людей на кріслах колісних і продовжує підтримувати маломобільних громадян.

Центр “Гармонія” забезпечує денний догляд за дітьми та молоддю з інвалідністю, включаючи військових ветеранів, дітей віком до трьох років, які мають ризик інвалідності, та молодь до 35 років. Метою діяльності центру є фізична та психологічна реабілітація, адаптація та інтеграція людей з інвалідністю в суспільство.

Окрім основних реабілітаційних послуг, центр пропонує логопедію, послугу першого контакту, та раннє втручання. Команда центру продовжує розширювати свої послуги, очікуючи на перемогу, щоб реалізувати всі свої плани.

Звернутися до центру “Гармонія” імені Раїси Панасюк можна за адресою: м. Вінниця, вул. В. Винниченка, 5 або за телефоном: (0432) 507-504.

Попередня публікаціяНа Вінниччині зупинили 14 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон
Наступна публікаціяСтарий театр – нове життя: актори Садовського ремонтують приміщення