У офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації відбувся спільний пресбрифінг начальника управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА Наталії Токар та майстра спорту України з легкої атлетики, тренера Вадима Адамчука.

Наталія Токар зазначила, що захід є щорічною патріотичною традицією, яка є одним із форматів вшанування подвигу тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України у російсько-українській війні.

Забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» був започаткований у 2018 році батьком загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка – Олегом Дурмасенком, спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

Щороку тисячі українців долучаються до участі в заході, аби вкотре продемонструвати вдячність родинам полеглих воїнів.

Наталія Токар підкреслила: «Кожен учасник цьогорічного забігу має пробігти обрану ним дистанцію, 2, 5 або 10 кілометрів, із закріпленим на футболці ім’ям людини, яка віддала життя у боротьбі за вільну Україну. Учасники також мають поділитися в соціальних мережах історією про Героя, за якого біжать, з хештегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024».

Тренер Вадим Адамчук дав рекомендації щодо підготовки до забігу: «До забігу потрібно підготуватись. Найпростіша вправа для загальної витривалості – це крос. Здійснюйте рівномірний біг протягом 5-10-20 хвилин. Можете розбити обрану дистанцію на частини і долати їх з відпочинком у 5-10 хвилин. З часом тривалість відпочинку можна зменшувати, що допоможе досягти бажаного результату».

Забіг проходитиме у різних куточках світу, нагадуючи про трагедію та неймовірний дух українського народу навіть там, де триває спокійне і мирне життя. Торік до забігу долучилися представники 37 країн, серед яких були українці та іноземні громадяни, що висловили свою солідарність з Україною.

Детальніше про захід у відео.

Попередня публікаціяНовий тур у липні: “Велика Вінниця: Будиночок Бджоляра”
Наступна публікаціяУ Вінниці 9 підстанцій назвали на честь загиблих героїв-енергетиків