Державна архівна служба України повідомляє про підписання угоди про співпрацю між Державним архівом Вінницької області та корпорацією FamilySearch International.

Про це повідомив ресурс Район.Історія

Захід пройшов за участі очільника Укрдержархіву Анатолія Хромова, заступника Голови Олександра Лашка, офіційного представника FamilySearch International (США) в Україні Олександра Січкаренка та директора архіву Юрія Легуна.

У рамках співпраці планується на першому етапі оцифрувати 2 081 700 аркушів з 38 249 справ 88 фондів.

До них належать метричні книги церков, костелів, рабинатів Подільської та Київської губерній, акти цивільного стану по населених пунктах Вінницької області, документи нотаріусів та нотаріальних установ, а також документи Вінницького повітового у військовій повинності присутствія.

На початку червня 2020 року Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співпрацю між Державною архівною службою України та корпорацією FamilySearch International (США).

Метою співпраці є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи. Відтоді 27 державних архівів вже уклали угоди про масове оцифрування документів генеалогічного характеру.

Підписання цієї угоди є важливим кроком у збереженні та доступності історичних документів, що сприятиме збереженню культурної спадщини та полегшить доступ до генеалогічної інформації.

 

Попередня публікаціяСекрети здоров’я: Скільки овочів і фруктів споживати щодня?
Наступна публікаціяМіністерство охорони здоров’я спрощує медичні огляди для дітей: Довідка № 086/о