“Вінницька транспортна компанія” планує придбати шість додаткових автобусів. Ці автобуси матимуть низьку підлогу та пандуси, що зробить їх зручними для маломобільних груп, а також працюватимуть на природному газі.

Як повідомляє сайт Вінницької міської ради, відповідне рішення було прийнято на сесії міськради. Депутати підтримали клопотання ВТК та надали дозвіл на оформлення позики для купівлі автобусів.

– Нам вони потрібні з двох причин: по-перше, через потребу в новому транспорті, адже деякі одиниці застарілі, деякі передані іншим громадам, а інші мобілізовані для військових потреб. По-друге, враховуючи довготривалі відключення електроенергії, автобуси суттєво підсилять маршрутну мережу, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Автобуси “MAN Lion’s City”, виготовлені у 2018 році, завдовжки 12 метрів та мають 44 м’які сидіння. Вони оснащені системою кліматичного контролю, працюють на стисненому природному газі (CNG) та відповідають європейському екологічному стандарту Євро-6.

– Основна перевага автобусів на газу – екологічність порівняно із застарілими дизельними автобусами. Це не просто розширення автобусного парку, а його поступове оновлення завдяки переходу на екологічні автобуси. Деякі дизельні автобуси у муніципальному парку застаріли та потребують капітально-відновлювального ремонту, – сказав директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Рішення щодо доцільності перефарбування транспорту ухвалюватимуть після отримання автобусів та проведення детального огляду стану лакофарбового покриття кузова.

Попередня публікаціяПсихолог поділилася порадами щодо підвищення самооцінки
Наступна публікаціяУ Вінниці провели провели третю трансплантацію серця від померлого донора