Фахівці з Американської діабетичної асоціації (American Diabetes Association) повідомили, що багата на клітковину квасоля може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Вони зазначають, що бобові займають перше місце в списку рекомендованих продуктів для харчування при діабеті.

Хоча боби містять вуглеводи, вони мають низький глікемічний індекс (ГІ). Як пояснюють в Diabetes UK, ГІ є відносним показником впливу вуглеводів у продуктах на рівень глюкози в крові.

Лікарі підкреслюють, що квасоля допомагає стабілізувати рівень цукру в крові краще, ніж багато інших крохмалистих продуктів. Щоб досягти бажаного ефекту, рекомендується вживати бобові кілька разів на тиждень.

При виборі продукту лікарі радять купувати сушену або консервовану квасолю без натрію, оскільки сіль може підвищувати кров’яний тиск, що особливо небезпечно для людей з діабетом.

Вчені також зазначають, що чорна квасоля має додаткові переваги для здоров’я. Згідно з дослідженнями, організм перетравлює її довше, що сповільнює потрапляння глюкози в кров.

Попередня публікація«Податки. Армія. Перемога»: Укрпошта готує до випуску нову марку
Наступна публікаціяЗа минулу добу вогнеборці Вінниччини ліквідували 4 пожежі в екосистемах