У Вінниці 21 червня вперше відзначили День українського віночка. Захід включав майстер-класи, виставку прикрас для волосся та вінків, тематичну фотозону, концерт, нагородження переможців конкурсу коміксів та багато іншого.

Цей неофіційний захід започаткували з нагоди річниці створення Офісом туризму Вінниці першого міського бренду, який об’єднує місцевих майстрів та виробників – платформи «byVi». Його мета – популяризація української культури, ініційована ГО «Народна територія щастя».

У п’ятницю на майдані «Водограй» Центрального парку ім. М. Леонтовича було організовано кілька локацій, де виступали міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд», популярний виконавець Max Triss і гурт SunShine.

Директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська зазначила, що основна мета заходу – популяризація української культури, історії та традицій, а також промоція Вінниці. Вона додала, що за два роки існування бренду «byVi» вдалося познайомити з творчістю вінничан понад дюжину країн світу і реалізувати тисячу одиниць продукції «byVi».

На заході була представлена ексклюзивна колекція віночків та одягу від Валентини Погребняк, виставка-ярмарок майстрів бренду «byVi», майстер-класи з плетіння вінків та розпису одягу. Продукція понад 20 майстрів була доступна для примірки, фотографування і придбання.

Валентина Погребняк презентувала колекцію ексклюзивних віночків з воску, парафіну, тканини та штучних квітів, підкреслюючи їхню унікальність і значення для української культури. Вона також представила свою колекцію етноодягу, що доповнює віночки для створення неповторного образу.

Майстриня Леся Зіаннурова відзначила успішну роботу бренду «byVi» протягом двох років, підкреслюючи важливість продукції для популяризації Вінниці та регіону.

У рамках заходу також відбулося нагородження переможців конкурсу «Вінниця у коміксах», організованого Офісом туризму Вінниці для підлітків. Найкращі роботи молодих художників будуть видані у друкованій збірці.

Попередня публікаціяВінницьку молодь запрошують на волейбольний турнір версії 3.0
Наступна публікаціяЗростання випадків отруєння дикорослими грибами: що потрібно знати?