Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Колос” та спортивна спільнота “Характер” організовують благодійний марафон у рамках Ліги забігів “RUN 4 VICTORY”. Захід відбудеться 30 червня у Вишенському парку Вінниці.

Організатори та мета заходу

Марафон проводиться спільно з Благодійним фондом “МХП-Громаді” за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку місцевих військових частин та ТрО міста.

Дистанції та умови участі

Учасники можуть обрати дистанцію 2, 5, 10 або 21 км, а також взяти участь у забігу онлайн. Для дітей передбачені дистанції 200, 400 або 800 м. Для участі необхідно зробити добровільний донат. Основна мета проєкту – об’єднання зусиль бізнесу та громади для підтримки ЗСУ. Реєстрація на марафон відкрита ТУТ.

Відгуки та підтримка
“Подібні заходи ми проводили й раніше, особливо серед дітей різних вікових категорій. Участь у благодійному забігу – це внесок у спільну перемогу. Наші вихованці активно готуються до заходу”, – зазначив керівник Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВФСТ “Колос” Валерій Швець.
Історія та діяльність ВФСТ “Колос”

ВФСТ “Колос” було засновано понад 70 років тому. Головна мета товариства – сприяння розвитку фізичної культури і спорту в Україні. Організація проводить різноманітні спортивні змагання та займається відновленням і будівництвом спортивної інфраструктури.

На Вінниччині “Колос” має дві дитячо-юнацькі спортивні школи, де тренуються 220 осіб віком від 8 до 23 років. Щоб вступити до закладів, потрібно пройти випробувальний термін, протягом якого тренери оцінюють навички та рівень підготовки. Серед вихованців “Колосу” є відомі спортсмени, такі як олімпійська чемпіонка Наталія Добринська, срібна призерка юнацьких Олімпійських ігор Джойс Коба та легкоатлет, срібний призер чемпіонату світу Андрій Соколовський.

“Колос” організовує турніри з футболу, баскетболу, легкої атлетики, а також традиційні змагання з гирьового спорту та армспорту. У громадах товариство проводить заходи “Спортивна родина”, у яких бере участь уся сім’я, збираючи донати на армію.

“Ми маємо й ветеранські команди з волейболу та футболу. Нещодавно наша волейбольна команда посіла перше місце на всеукраїнських змаганнях”, – наголошує Валерій Швець.

 

Волонтерська діяльність

З початком повномасштабного вторгнення товариство “Колос” активно займається волонтерством, надаючи гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Легкоатлетичний манеж товариства був перетворений на хаб для зберігання та розподілу необхідних речей для переселенців.

“Там зберігали взуття, одяг, медикаменти, продукти харчування тощо. Люди з громад, з якими ми співпрацюємо, могли приїхати до нас і взяти все необхідне для забезпечення ВПО на перший час”, – каже Валерій Швець.

Товариство також проводить спортивні благодійні турніри, під час яких збирають кошти для ЗСУ. Усі заходи проходять під гаслом “З Україною в серці! З вірою у ЗСУ! Разом до перемоги!”.

Активна участь громад
“Ми маємо чудову комунікацію з усіма громадами, які активно беруть участь у наших заходах. Цього року маємо 90 футбольних команд, включаючи ветеранські. Усі учасники отримують призи завдяки нашій співпраці з благодійним фондом “МХП-Громаді””, – зазначив Валерій Швець, керівник вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики.

Валерій Швець сам активно займається спортом, регулярно пробігаючи 2 км кілька разів на тиждень та тренуючись у спортзалі. Він планує взяти участь у благодійному забігу у Вінниці, бажаючи бути прикладом для своїх вихованців.

Популяризація бігу у Вінниці

“Біг у Вінниці надзвичайно популярний. До війни ми проводили навіть добові забіги, і наше місто стало своєрідним хабом цього заходу. Біг та ходьба – доступні види спорту, які додають бадьорості, підтримують організм у тонусі, допомагають боротися із зайвою вагою та покращують кровообіг. Після занять людина відразу почувається краще. Рекомендую займатися спортом хоча б двічі на тиждень, щоб бути здоровішим”, – радить Валерій Швець.

Швець додав, що масові забіги допомагають популяризувати спорт і об’єднують людей. Під час благодійних заходів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби армії.

Волонтерська діяльність та попередні заходи

Перший марафон у рамках Ліги забігів “RUN 4 VICTORY” пройшов у Тернополі, де взяли участь майже 400 дорослих та 100 дітей. Ще близько 100 людей долучилися до забігу онлайн. Організатори зібрали 260 тис. грн, а компанія МХП подвоїла цю суму. Кошти передали 105-й бригаді ТрО міста Тернополя.

Наступні марафони

Другий марафон пройде у Вінниці 30 червня. Благодійні забіги “RUN 4 VICTORY” також плануються у Черкасах і Ладижині Вінницької області.

Приєднуйтесь до благодійного марафону та підтримайте наших захисників!

Попередня публікаціяВиготовлення та збут дитячої порнографії: затримано трьох жителів Жмеринки
Наступна публікаціяУ Вінниці проведуть фестиваль польової кухні на честь загиблого героя Тараса Сича