Вінницький суд продовжив запобіжний захід підозрюваним у вбивстві поліціянта

Підозрюваним у нападі на поліцейських 20 квітня — 52-річному Валерію Василаке та 26-річному Віталію Василаке — 18 червня продовжили запобіжний захід: тримання під вартою на місяць без права внесення застави.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з зали Вінницького міського суду.

Справи обох чоловіків розглядали окремо. Спочатку було слухання у справі батька, Валерія Василаке. Суддеюм у цій справі був Володимир Гривневич, прокурором — Владислав Гунько, а захищав інтереси чоловіка адвокат Олександр Слабий, який просив застосувати домашній арешт та визначити розмір застави.

Валерій Василаке відкидає звинувачення у причетності до вбивства, стверджуючи, що весь час перебував у автомобілі. Він також зазначив, що поліцейські оприлюднили лише одне відео, а інше ще ніхто не бачив. Чоловік наголосив, що вони з сином не мали наміру вчинити таке, і перевозили зброю через воєнний стан в країні. Він також заперечив, що вони є дезертирами, просто переховуючись після стрілянини, у якій його син відкрив вогонь по поліцейському. Суд продовжив йому тримання під вартою на місяць без можливості внесення застави.

Віталій Василаке заявив, що протягом усього життя носив військову зброю, але ніколи не очікував, що колись знадобиться використати її. Йому також продовжили запобіжний захід: тримання під вартою на місяць без права внесення застави.

За статтями 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України чоловікам загрожує довічне позбавлення волі.

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяЛьотчику-штурману з Вінниччини (посмертно) присвоїли Орден Богдана Хмельницького