Президент Володимир Зеленський підписав закон, що уточнює діяльність Українського інституту книги, зокрема щодо підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

«17 червня Президент підписав Закон України про уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг (проєкт №11251)», — йдеться у повідомленні.

Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук зазначила, що відповідно до цього закону, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилося 18 років, отримають сертифікат в Дії на суму 908 грн для придбання електронних, паперових, аудіокниг або книжок для осіб з порушенням зору.

«Кошти, виділені з рахунків нашої молоді, підуть на підтримку українських видавців. Таким чином, усі будуть задоволені: молодь отримає книжки українською мовою на власний вибір, а видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть надрукувати додатково 1,5 – 2 млн примірників», — прокоментувала Кравчук.

Крім того, пресслужба Апарату Верховної Ради повідомляє, що після уточнень у законі запрацюють субсидії на відшкодування оренди приміщень для книгарень.

Всі виплати вже передбачені в бюджеті, додаткових витрат з державної казни не передбачено.

Попередня публікація«Резерв+» з QR-кодом: нові можливості військово-облікових документів
Наступна публікаціяУ Тульчині створили швейну майстерню в рамках конкурсу «Час діяти, Україно!»