У мобільному додатку “Резерв+”, який розробило Міноборони, з 18 червня з’явилися електронні військово-облікові документи, що служать альтернативою традиційним військовим квиткам або приписним свідоцтвам. Оновлення додатку дозволяє переглядати дані, зареєстровані у системі “Оберіг”: інформацію про відстрочки, бронювання, порушення військового обліку та інші подібні дані.

За словами представників Міноборони, електронний військово-обліковий документ має ту саму юридичну силу, що й паперовий документ. Крім того, завдяки QR-коду, співробітники територіальних військових комісаріатів або поліції можуть швидко перевірити необхідну інформацію онлайн.

У додатку “Резерв+” також запрацювала можливість онлайн виправлення даних у двох випадках: для військовослужбовців, які ще не зареєстровані у реєстрі “Оберіг”, і для всіх інших військовозобов’язаних, які отримали повідомлення про відсутність даних.

Для доступу до власних даних у додатку необхідно пройти авторизацію через BankID та ввести актуальні контактні дані: номер телефону, електронну пошту та адресу проживання.

Окрім цього, Міноборони анонсувало, що у майбутніх оновленнях “Резерв+” буде інтегровано функціонал для отримання електронних направлень на військово-лікарську комісію.

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію, який зобов’язує чоловіків у віці 18-60 років оновлювати свої облікові дані упродовж 60 днів. Це можна зробити як онлайн через додаток “Резерв+”, що доступний в App Store та Google Play Market, так і офлайн у ТЦК або ЦНАП.

Попередня публікаціяУ липні стартує нова хвиля реєстрації у програмі «Муніципальне житло»
Наступна публікаціяУ Дії молодь зможе отримати сертифікати на придбання книг