Педагоги з Вінниччини стали фіналістами конкурсу «Учитель року-2024»

17 червня Міністерство освіти і науки України офіційно затвердило результати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024». Серед переможців та дипломантів є талановиті педагоги з Вінниччини, які продемонстрували високий професійний рівень та майстерність.

Богдан Пічкур, заступник директора з навчально-виховної роботи опорного комунального закладу «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області», здобув третє місце в номінації «Географія». Його досвід та знання стануть цінним надбанням для всієї освітянської спільноти.

Дипломантом конкурсу в номінації «Фізика» став Андрій Благуя, учитель фізики комунального закладу Ліцей №1 смт Стрижавка Вінницького району. Його креативні методи викладання та глибоке розуміння предмета надихають учнів на пізнання та дослідження.

До списку кращих педагогів України також увійшли:

  • Вікторія Кулик, заступник директора з виховної роботи Ліцею села Городище Літинської селищної ради (номінація «Образотворче мистецтво»),
  • Марина Разлог, учитель української мови та літератури комунального закладу «Вінницький ліцей №34» (номінація «Українська мова та література»).

У Міністерстві освіти і науки зазначили, що досвід та знання цих талановитих педагогів будуть представлені на Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап», яка проводитиметься онлайн спільно з видавництвом «Ранок». Це стане чудовою можливістю для інших учителів перейняти кращі практики та вдосконалити власні методи викладання.

Успіх вінницьких педагогів на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2024» свідчить про високий рівень підготовки освітян області та їх відданість своїй справі. Їхні досягнення — це не лише особиста перемога, але й визнання здобутків всієї освітянської системи Вінниччини.

Наступного 2024/2025 навчального року конкурс «Учитель року» відбудеться в номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Трудове навчання» та «Хімія». Це чудова можливість для талановитих педагогів з інших предметів проявити себе та здобути визнання на всеукраїнському рівні.

Довідка

Загалом у конкурсі взяли участь 1971 педагогічний працівник, з яких:

  • 490 учителів змагалися в номінації «Географія»,
  • 251 – у номінації «Образотворче мистецтво»,
  • 718 – у номінації «Українська мова та література»,
  • 512 – у номінації «Фізика».

На всеукраїнському рівні за першість боролися 98 педагогів закладів загальної середньої освіти: 23 – у номінації «Образотворче мистецтво» та по 25 – у номінаціях «Географія», «Українська мова та література» і «Фізика».

Попередня публікаціяДядя Гриша з Херсону приїхав до вінничан по донати для ЗСУ
Наступна публікаціяПрогноз погоди у Вінниці 19 червня