У першу річницю загибелі морського піхотинця Юрія Мигуна, 14 червня 2024 року, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася фотовиставка під назвою «Еней: невідзнятий кадр».

З перших днів повномасштабного російського вторгнення Юрій добровільно приєднався до сил оборони України. Він служив сапером у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені Михайла Остроградського, воював на півдні країни і брав участь у звільненні Херсона. Пізніше продовжив службу на сході України, де загинув 14 червня 2023 року під час звільнення селища Старомайорське Волноваського району Донецької області.

Юрій Мигун, за фахом учитель, став на захист рідної землі, яку дуже любив. Він також займався фотографією, знімаючи красу України та рідної Липовеччини, і зібрав свої роботи в колекцію «В об’єктиві натураліста». Частина цих робіт увійшла до виставки «Еней», яка носить позивний відважного воїна.

Ініціатором виставки став його батько Павло Мигун – учитель, учасник бойових дій та волонтер. Ідею підтримали члени родини, друзі та колеги Юрія, які також взяли участь у презентації фоторобіт.

Під час заходу учасники поклали квіти до пам’ятного знаку Небесній Сотні та інтерактивної стели пам’яті Героїв російсько-української війни, вшанувавши пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну, хвилиною мовчання.

Попередня публікаціяСьогодні Вінниця проводжає у вічність двох своїх синів-героїв
Наступна публікація19 літрів крові: Медсестра з Вінниччини отримала звання “Почесного донора України”