У виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського відбулася презентація книги письменниці та волонтерки Людмили Брендак «Лінії». Захід зібрав багатьох поціновувачів творчості авторки, її рідних, друзів та волонтерів.

Людмила Брендак поділилася передісторією написання та сюжетом своєї нової книги.

«Повість описує події між двома війнами від 1939 року до російсько-української війни. Вони розгортаються на Вінниччині. У центрі сюжету – реальна історія долі родини іспанського хлопчика, загубленого під час війни в степах України. Він разом із сестричками зустрів Другу світову війну у Таращанському дитячому будинку. На долю малюка випало чимало випробувань… На жаль, вижити вдалося тільки йому. Назва «Лінії» обрана тому, що все у нашому житті починається з якоїсь дороги, станції», – розповіла авторка.

На презентації уривок із книги прочитала Заслужена артистка України Наталія Шолом. У ньому переплелося все: кохання, трагічне сплетіння доль. Почуте нікого не залишило байдужим. Тетяна Скомаровська виконала романс на вірші Людмили Брендак.

Письменниця зізналася, що на початку великої війни активно займалася волонтерством, а нині здебільшого присвячує себе фіксації подій та історії сучасної російсько-української війни на прохання воїнів.

Родзинкою заходу стало вручення Людмилі Брендак посвідчення члена Національної спілки письменників України. Цю почесну місію виконав голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський.

Презентація книги «Лінії» стала важливою подією для літературної спільноти Вінниці, об’єднавши багатьох небайдужих до історії та творчості Людмили Брендак.

Попередня публікаціяВінницька школа гідів та амбасадорів запрошує на безкоштовні екскурсії
Наступна публікаціяУ Вінниці ветеранів та ветеранок запрошують в сплав на каное