На брифінгу в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака розповіла про порядок перерахунку субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у неопалювальному сезоні.

Автоматичний перерахунок субсидій

З 1 травня поточного року Пенсійним фондом Вінниччини було проведено масовий автоматичний перерахунок субсидій для більшості одержувачів. Це означає, що людям не потрібно було особисто звертатися до органів ПФУ для перепризначення субсидій.

«У зв’язку зі зростанням тарифу на електроенергію, одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат звертатись до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично. Оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці – липні», – наголосила Олена Корчака.

Статистика виплат

У Вінницькій області літньою субсидією забезпечено 37,5 тисяч домогосподарств, а пільгами – 79,4 тисячі осіб. Середній розмір субсидійної виплати склав 205,07 грн, а пільги – 409,81 грн. На виплату перерахованих субсидій і пільг у червні спрямовано 49,6 млн грн.

Особливості нарахування пільг

Під час брифінгу також обговорювалися особливості нарахування й виплати пільг та житлових субсидій окремим категоріям громадян, зокрема ветеранам війни та членам їх сімей. З травня 2024 року запрацювала спрощена процедура призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для цієї категорії.

Для отримання детальної інформації про подання заяв та необхідні документи для нарахування і виплати пільг та субсидій, зокрема ветеранам війни та членам їх сімей, дивіться відео:

Попередня публікаціяРецепт пухких кабачкових млинців
Наступна публікаціяЦілодобова варта: Планові роботи на комунальних мережах Вінниці 14 червня