У пам’ять про інспектора сектору реагування патрульної поліції на фасаді відділу поліції, де служив Максим Зарецький, встановили меморіальну дошку. На церемонію відкриття зібралися керівники обласної поліції та місцевого відділу, колеги Максима, його рідні та близькі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.В ніч на 20 квітня на трасі в Гайсинському районі екіпаж поліції зупинив для перевірки невідомий автомобіль. В авто знаходилися двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. На жаль, від отриманих поранень загинув рядовий поліції Максим Зарецький, якому було лише 20 років.

Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку на стіні територіального підрозділу поліції, де розпочалась службова кар’єра Максима, як поліцейського. Півтора року він віддано служив у секторі реагування патрульної поліції та до останнього виконував свій обов’язок. Ми всі завжди пам’ятатимемо його подвиг, — сказав заступник начальника Управління превентивної діяльності Володимир Євчен.

Максима Зарецького поховали 22 квітня на Алеї Слави у рідному місті Бершадь. Посмертно йому присвоєно спеціальне звання – капрал поліції.

Того трагічного 20 квітня Максим ціною власного життя врятував свого товариша і ще не відомо скільки життів таким чином врятував. Він прийшов у цей світ, як звичайна людина та покинув його, як справжній Герой. Його ім’я навіки вписано в історію Бершадського підрозділу поліції. Низький уклін батькам Героя. Вічна пам’ять Максиму, — зазначив у своїй промові начальник відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління Вадим Революк.

Мужній та щирий патріот своєї країни назавжди залишився у небесному строю. Він сумлінно дотримувався Присяги, яку виголосив, приєднуючись до лав Національної поліції: “Урочисто присягаю вірно служити Українському народові…”. Вічна шана і слава поліцейському!

Попередня публікаціяУ лісі на Вінниччині затримали 13 утікачів за кордон
Наступна публікація“До тієї частини, яка тебе чекає”: Що обіцяють у Міноборони операторам БПЛА