Французи справді знаються на випічці, інакше як пояснити таку розмаїтість чудових десертів у їхній кухні? Сьогодні хочемо представити вам ще один французький десерт — галету з полуницею. Це ідеальний рецепт на літо, бо він символізує вільність, легкість і особливий романтичний шарм.
Приготувати галету з полуницею дуже просто: вам не потрібно турбуватися про підйом тіста, не потрібно форм для випічки або міксера. Просто розкачайте тісто в тонку пластину, вкладіть полуницю всередину та запікайте — і можна насолоджуватися.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста
Для начинки
КРОК 1: Для тіста: велику миску просіть 90 г кисломолочного сиру.
КРОК 2: Додайте 180 г борошна та 1\2 ч. л. розпушувача та добре змішайте.
КРОК 3: У цю ж миску натріть 130 г масла на велику терку. Додайте також 3 ст. л молока, 2 ст. л. оцту, сіль і швидко замішайте руками однорідне м’яке тісто. Сформуйте з тіста кулю, оберніть її у харчову плівку і поставте до холодильника на 30 хвилин або більше.
КРОК 4: Полуницю ретельно промийте, видаліть хвостики та просушіть рушником. Наріжте ягоди тонкими кружальцями, вкладіть їх у миску, додайте 1 ст. л. кориці, 2 ст. л. цукру і дуже обережно перемішайте.
КРОК 5: Коли тісто достатньо охолодилося, вийміть його з холодильника і розкачайте між двома аркушами пергаментного паперу в тонкий круглий пласт, діаметром близько 28 см. Покладіть майбутню галету на деко разом із нижнім аркушем пергаменту.
КРОК 6: Посипте центр розкачаного тіста 2 ст. л. сухарів, відступаючи 5 см від країв. У центр, поверх сухарів, розкладіть нарізану полуницю.
КРОК 7: Згорніть краї тіста до середини круга, так, як показано на фото.
КРОК 8: У окремій мисці збийте вінчиком 1 жовток і за допомогою кулінарного пензлика змастіть борти галети. Випікайте десерт у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. При подачі, за бажанням, посипте галету цукровою пудрою.