Унаслідок повномасштабної війни та систематичних обстрілів енергетичної інфраструктури стали величезні руйнування важливих об’єктів енергетики по всій країні. Дефіцит енергоресурсів відчувається й у Вінницькій області.

Під час брифінгу начальник Вінницької ОВА, Сергій Борзов, звернувся до мешканців області, закликавши їх економно використовувати електроенергію та пояснив, коли та навіщо вводяться обмеження у постачанні для області.

Сергій Борзов повідомив, що з 14 травня почали застосовуватися графіки годинних відключень для побутових споживачів. Через кілька днів область планує повернутися до звичного режиму щодо застосування графіків годинних відключень.

З початку червня, через дефіцит в енергосистемі, застосовуються обмеження споживання електроенергії протягом доби у всіх регіонах України. Головна причина цих обмежень – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

За інформацією АТ “Вінницяобленерго”, через декілька днів область повернеться до звичного режиму застосування графіків годинних відключень. Наразі у Вінницькій області діють обмеження з 14:00 до 19:00 та додатково з 19:00 до 23:00.

Пікові години навантаження на енергосистему у Вінницькій області припадають на період з 08:00 до 11:00 ранку та з 20:00 до 23:00. У ці години рекомендується утриматися від користування енергозабірними приладами, щоб уникнути різкого збільшення навантаження на мережу.

Сергій Борзов зауважив, що населення споживає третину всієї виробленої електроенергії в країні, тому тривалість графіків відключень залежить від ощадливого використання енергії кожним з нас.

Він закінчив зі словами: “Дякую за розуміння. Вистоїмо! Переможемо!”

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяВтрати російської армії становлять майже 522 тисячі військових