Станом на травень співвідношення добровольців і мобілізованих, які прийшли в армію, становить один до трьох.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова на конференції «Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики».

Як зазначила 12 червня пресслужба Міноборони, Калмикова підкреслила важливість кадрової стратегії, яка передбачає призначення військовослужбовців на посади відповідно до їхньої кваліфікації та компетенцій.

«Впроваджуються системні зміни в Силах оборони, створюється нова система кадрової політики і розвивається мережа рекрутингових центрів – їх уже 22. Цього тижня плануємо відкрити ще три. Результати вражають. Станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які прийшли до армії, складає 1 до 3. Це говорить, що в нас залишається потенціал захищати Україну», – сказала Калмикова.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко повідомила, що підвищення ефективності вдалося досягти завдяки цифровізації ЗСУ.

«Цифровізація армії може допомогти нам досягти технологічної переваги над ворогом 10:1. Завдяки застосунку «Резерв+», яким скористалися понад 1 400 000 громадян, ми побачили, що цифровізація – це не просто тренд, а вимога нашого суспільства. На черзі – запуск застосунку для військових «Армія+», який спростить бюрократичні процеси у війську», – додала вона.

До Збройних сил України з березня розпочали набір за новим алгоритмом – через рекрутинг.

Цей механізм, на відміну від мобілізації, дозволяє кандидатам після співбесіди і тестів потрапити до обраного підрозділу. Звичайна мобілізація через ТЦК не надає такої можливості, і часто майбутній підрозділ та спеціальність залишаються невідомими для рекрута.

Попередня публікаціяВінницький краєзнавчий музей представить роботи загиблого воїна Юрія Мигуна
Наступна публікаціяЗафіксовано перший летальний випадок від мавпячої віспи