Неповнолітня дівчинка зникла 8 червня. Спочатку мати самостійно намагалася її знайти, але потім звернулася до поліції. Відомостей про дитину досі немає.

У неділю, 9 червня, до поліції Жмеринки звернулася мати 13-річної Анни Овчарової, яка повідомила, що її дочка пішла з дому на прогулянку 8 червня близько 14:30 і досі не повернулася.

На момент зникнення Анна була одягнена у:

  • Блакитні джинси
  • Рожеву футболку
  • Білі кросівки

Особливі прикмети:

  • Зріст: 1,68 м
  • Тілобудова: середня
  • Волосся: довге, темне, нижче плечей
  • Очі: карі

Якщо у вас є будь-яка інформація, яка може допомогти у пошуках Анни, прохання повідомити за телефонами:

  • 068 513 5641
  • 102

Як діяти, якщо зникла ваша дитина

До поліції Вінниччини майже щодня надходять заяви про зникнення дітей, найчастіше підлітків 14-16 років. Здебільшого діти залишають домівки через непорозуміння з дорослими або прагнення до самостійного життя. За статистикою, у 96% випадків дітей знаходять протягом доби. Тому важливо повідомляти поліцію в перші години після зникнення.

З початку року поліцейські Вінниччини розшукали та повернули додому 237 неповнолітніх.

У разі зникнення дитини батькам необхідно діяти за таким алгоритмом:

  1. Зателефонуйте найближчим друзям та знайомим вашої дитини. Можливо, вона затрималася на прогулянці, у школі чи на гуртку.
  2. Якщо самостійно встановити місцеперебування не вдалося, не зволікайте, телефонуйте до поліції за номером «102».
  3. Надайте поліцейським фотографію дитини, яка відповідає її реальному віку, з чітким зображенням обличчя.
  4. Повідомте правоохоронцям якомога більше інформації про дитину: її звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також якими соціальними мережами вона користується.

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному разі не сваріть її. Заспокойте дитину, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося, зазначають у поліції.

Щоб уникнути таких ситуацій, поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їхнім дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки, щоб діти не потрапляли в небезпечні ситуації.

Щоб подати в розшук, не чекайте три доби

Повідомлення в соціальних мережах про зниклих людей поширюються дуже швидко. Буває, що людина вже знайшлася, але телефон розрядився, і вона не могла повідомити про це.

Про те, як поліція шукає людей та як швидко їх знаходить, редакція писала у статті «Їх шукає поліція. Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби», де наведені історії безвісти зниклих вінничан.

Що потрібно знати, аби знайти зниклу людину самотужки, та що робити, якщо своїми силами знайти її не вдалося, детально розписано у матеріалі: «Рідна людина не прийшла додому? Куди дзвонити в першу чергу і що ще треба зробити».

Попередня публікаціяВінниччина залишається без світла: деталі погодинних відключень
Наступна публікаціяЧемпіон Європи: Олексій Денисюк здобув 6 медалей для України