На фронті загинув один із найкращих фотографів Збройних сил України, військовий фотограф Арсен Федосенко.

Про це повідомив військовослужбовець і дизайнер Тарас Іщик.

“Це невимовний біль і туга, бо бачився з ним на Книжковому Арсеналі, говорили про службу, але так і не зробили спільного фото, бо він завжди був по той бік об’єктива. Загинув як герой, бо він ним і був. Світла пам’ять, Арсене, дякую тобі за все, що ми зробили разом,” – зазначив Іщик.

Колишній нардеп Борислав Береза розповів, що Арсен Федосенко був дуже талановитою людиною та майстром своєї справи. Він приєднався до лав ЗСУ навесні 2022 року.

“У травні, коли він із групою журналістів їздив по лінії фронту і робив репортажі про військовослужбовців, ми зустрілися на Запоріжжі у Білогір’ї. Це була наша крайня позиція, під постійними обстрілами. І він туди приїхав. Не злякався. Як завжди. Він посміхався і робив фото. На нулі. Військовий фотограф завжди ризикує життям, щоб ми побачили більше. Багато фотографій, які ви бачили у стрічці Страткому – це його роботи. Він показував нам обличчя українських героїв у пікселі. Він був… Страшне слово “був”. Русня вбила його. КАБи,” – написав Береза.

Останній допис на сторінці Федосенка у фейсбуці був присвячений Дню журналіста.

“Бути відкритим. Приймати й пропускати крізь себе чужий біль. Зберігати об’єктивність. Заслужити довіру співрозмовника. Пам’ятати кожного, з ким спілкувався востаннє, і його мрії. Робити все, щоб ми знали героїв, і не забули ворогів,” – підписав він допис із власними фотографіями.
Попередня публікаціяНа Вінниччині браконьєр заплатить майже півмільйона гривень за незаконний вилов риби
Наступна публікаціяУ “Дії” запустили сповіщення для сімей полонених та зниклих безвісти