Здоровий сон забезпечує організм енергією на весь день. Багато проблем зі сном можна уникнути, дотримуючись правильного розпорядку дня.

Фахівці підготували п’ять порад, які допоможуть швидше засинати та краще висипатися. Почати варто з планування вечері.

Відмовитися від пізньої вечері

Експерти з харчування радять залишати принаймні три години між вечерею та сном. Це дає організму достатньо часу для засвоєння їжі, знижуючи ймовірність печії. Багато людей не можуть заснути після щільного прийому їжі, оскільки організму потрібен час на її перетравлення.

Не лягати спати натщесерце

Низький рівень цукру в крові також заважає гарному сну. Легка закуска, багата на вуглеводи та білок, може поліпшити якість сну. Наприклад, можна з’їсти яблуко з арахісовим маслом, рисові пластівці з нежирним молоком або кілька крекерів із сиром.

Уточнити графік тренувань

Спортивні лікарі не рекомендують активно тренуватися перед сном. Інтенсивні фізичні навантаження ввечері можливі, якщо лягати спати щонайменше через годину після тренувань.

Відмовитися від алкоголю

Дехто вважає, що кілька келихів алкоголю допоможуть краще заснути. Насправді це не так – алкоголь викликає сонливість, яка заважає здоровому сну. Багато людей прокидаються посеред ночі після вживання алкоголю і не можуть довго заснути.

Тримати подалі гаджети

Навіть коротка перевірка повідомлень на смартфоні стимулює мозок, відкладаючи прихід сну, попереджає американський сомнолог Харніт Уаліа. Краще залишати гаджети на ніч у беззвучному режимі в іншій частині кімнати.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для всіх знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяСьогодні ввечері на Вінниччині вимикатимуть світло