В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг директора Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб Ігоря Матковського. Спікер надав оновлену інформацію щодо моніторингу стану захворюваності на інфекційні хвороби в області, підкресливши, що епідемічна ситуація залишається нестабільною.

Ситуація з інфекційними хворобами

Згідно з результатами моніторингу, найбільш поширеними інфекційними захворюваннями в області залишаються гострі кишкові інфекції. Протягом минулого тижня було зареєстровано 39 випадків гострих кишкових інфекцій у м. Вінниці та на території Вінницького, Хмільницького, Гайсинського, Жмеринського і Тульчинського районів.

Динаміка захворюваності

Кашлюк: У Вінницькій області продовжують фіксувати випадки кашлюку. Проте, кількість нових випадків значно зменшилась у порівнянні з минулим тижнем, зниження становить 1,5 раза.

Вітряна віспа: Спостерігається також зменшення захворюваності на вітряну віспу. За тиждень відзначено зниження випадків на 28%.

Ігор Матковський закликав населення бути уважними до свого здоров’я, дотримуватися рекомендацій медичних працівників і негайно звертатися до лікарів при появі симптомів інфекційних хвороб.

Моніторинг захворюваності триває, і Вінницький обласний центр контролю і профілактики хвороб продовжуватиме інформувати громадськість про зміни епідемічної ситуації в області.

Більше дивіться у відео:

Попередня публікаціяСмачний і корисний рецепт: рис з овочами
Наступна публікаціяЗабіг RUN 4 VICTORY у Вінниці: Приєднуйтесь до благодійної ініціативи!