Протягом першого півріччя 2024 року Вінницька область внесла значний внесок до зведеного бюджету, сума якого склала майже 13,1 мільярда гривень.

Відповідно до повідомлення в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області, Оксани Домерат, за період січень-травень 2024 року платники податків області перерахували до зведеного бюджету понад 13 мільярдів гривень податкових платежів, що на 24% (2 млрд 538,1 млн грн) більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зазначається, що серед головних платежів, які складають зведений бюджет, найбільшу суму становить податок на доходи фізичних осіб, сума якого склала майже 5,321 мільярда гривень. Крім того, платники сплатили понад 2,151 мільярда гривень податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів та близько 1,124 мільярда гривень єдиного податку.

Військовий збір

Окрім цього, українська армія отримала підтримку від Вінницької області, яка віддала понад 448,6 мільйона гривень військового збору на модернізацію збройних сил країни. Варто зазначити, що ця сума становить на 70,5 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Військовий збір є важливим джерелом фінансування для підтримки та реформування українських збройних сил і становить 1,5% об’єкта оподаткування. Цей внесок охоплює різноманітні види оподатковуваних доходів, такі як заробітна плата, дивіденди, орендна плата та інші.

Попередня публікаціяВелосипедисти з Вінниччини здобули вражаючі досягнення на чемпіонаті України з маунтенбайку
Наступна публікація55 громад Вінниччини отримали техніку для шкіл