Український гідрометеорологічний центр попередив про жовтий рівень небезпеки на більшій частині території України в середу, 5 червня, через несприятливі погодні умови.

Про це пресслужба центру повідомила у Facebook.

Синоптики прогнозують грози по всій Україні, за винятком більшості районів південного сходу та півдня (Запорізька, Херсонська області та Крим). Удень 5 червня в більшості районів лівобережної України можливий град і шквальний вітер зі швидкістю 15-20 м/с.

Температура вночі коливатиметься від 13 до 18°, у південно-східній частині — до 22°. Удень у західних, північних та Вінницькій областях буде 21-26°, на решті території — 27-32°, в Криму — до 35°. На високогір’ї Карпат вночі температура становитиме 8-13°, вдень 15-20°.

Також Укргідрометцентр попередив про небезпечні гідрологічні явища.

“Ввечері 4 та протягом 5 червня на річках суббасейнів Прута і Сірету внаслідок значних дощів очікується підвищення рівнів води на 0,3 — 1,0 м над рівнями на 8 годину ранку. У місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках”, — зазначили метеорологи.

Вчора Вінницький обласний центр з гідрометеорології попереджав про перший рівень небезпеки.

Попередня публікаціяПосвідчення ветерана тепер доступне у застосунку “Дія”
Наступна публікація“На щиті” у Хмільницьку громаду повертається захисник Андрій Бахновський