У Вінниці підбили підсумки Всеукраїнського дитячого конкурсу «Рідна Вінниччино моя – бережімо тебе». Діти з Харкова, Херсона, Одеси, Вінниці, творили на тему екології та збереження землі.

Мистецький конкурс стартував ще до повномасштабної війни. Та військові дії в Україні поставили все на паузу. Підсумувати та нагородити переможців вдалося у Міжнародний день захисту дітей.

Народний художник України, Володимир Козюк зазначив, що попри всі війни, мистецтво головне.

“Як казав Черчилль, за що ми воюємо? Як не буде мистецтва – не буде країни. Діти й так в депресії. Тому ця виставка, аби підтримати. Крім виставки — це ще і подарунки, фарби, каталоги”, — розповів Козюк.

У число переможців номіновано 22 роботи. Малюнок міг одночасно перемогти, як у номінації онлайн-голосування, так і за вибором журі — провідних українських художників, мистецтвознавців, організаторів та партнерів конкурсу. 

“Найбільше мене вразив це вік. 6 рочків, 8 рочків. Вони малюють надзвичайно глибокі картини за змістом”, — поділився враженнями Сергій Кудлаєнко, керівник міського осередку ГО “Ми Вінничани”.

Відкритий конкурс робіт «Рідна Вінниччино моя – бережімо тебе» організували за ініціативи та підтримки голови правління “Global 100RE Ukraine” Олександра Домбровського та Народного художника України, Володимира Козюка. Ініціативу підтримали представники Громадської організації «У серці з Україною» Громадське об’єднання «МИ-ВІННИЧАНИ», Сергій Кудлаєнко та інші громадські діячі та організації, не байдужі до дітей України. 

Олександр Домбровський народний депутат України Vll Vlll скликання зазначив, проблема екології, як ніколи актуальна. Адже мова йде не тільки про природу. Мова йде про збереження життя, майбутнього, цілих поколінь.

За результатами фінального підрахунку визначено:

  • трьох переможців у чотирьох вікових групах,
  • трьох онлайн переможців першого туру,
  • три спеціальні нагороди,
  • трьох незалежних переможців від Global 100% RE Ukraine
  • володаря гран-прі конкурсу

Переможці отримали сертифікати на придбання товарів для творчості. Діткам, які не мали можливість приїхати особисто на нагородження, передадуть презенти поштою. Роботи фіналістів будуть надруковані у каталозі, а малюнки потраплять на виставки, організовані у різних містах України.

Попередня публікаціяПонад 200 тисяч будівель пошкодила росія з початку вторгнення
Наступна публікаціяГострі кишкові інфекції: на Вінниччині фіксують нестабільну епідситуацію