Ветеран із села Затишне Тульчинського району за грантові кошти придбав обладнання та відкрив ферму на 100 голів свиней.
Переможець проєкту підтримки ветеранського бізнесу #Варто «РобиТИ Своє» Микола Ружицький за грантові кошти збудував зерносклад, свинарник та придбав обладнання і зайнявся власною справою – вирощує свиней.
«Спочатку не вірив, що грант можна виграти, дуже хвилювався чи запрацює такий бізнес, – зізнається Микола Ружицкий. – Допомогла сім’я, вони мене підтримували, давали слушні поради. Про таку справу давно мріяв,  бо ж постійно працював у сільському господарстві. Це мені до душі»
Чоловік усе життя працював біля землі, в сезон обробляв до 15 га, а в міжсезоння працював водієм за кордоном. Повномасштабна війна його застала в Німеччині. Після повернення в Україну одразу ж мобілізувався до війська. Повернувся додому Микола Ружицький за станом здоров’я. Відновитися після фронту допомогла робота. Кошти на власну справу чоловік отримав у межах проєкту #Варто «РобиТи своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді» та УВФ Мінветеранів.
Спочатку родина планувала збудувати ферму на 20 голів, та завдяки підтримці вирішили збільшити комплекс, тепер сім’я Ружицьких вирощуватиме 100 свиней. Ферма повноцінно вже працює.
«За виграні кошти нам вдалося побудувати свиноферму, зерносховище, зерносушарку та купити зернову сівалку, – зазначає Микола Ружицький. – Сподіваюсь,  що зможу забезпечити односельців не тільки якісним м’ясом, а й збудувати свій млин та олійню».
Дивіться  відеоісторію про Миколу Ружицького за лінком:

 

«Сьогодні ми присутні на відкритті ветеранського бізнесу Миколи Ружицького, що є одним із завершальних етапів грантового конкурсу #ВартоРобитиСвоє, —каже  Анастасія Амосова, експертка Центру методології та стратегії соціального розвитку МХП. — Проєкт проходив спільно з Благодійним фондом “МХП-Громаді, Міністерством ветеранів та Українським ветеранським фондом, в рамках якого було обрано 10 переможців серед ветеранів або членів іх родин, які подали відповідні проєктні заявки, захистили свої проєкти перед експертною комісією та отримали фінансування свого бізнесу. Компанія МХП та Фонд “МХП – Громаді” розвивають програму комплексної підтримки та індивідуального супроводу військових, ветеранів та їхніх родин “МХП Поруч”. І зараз у фокусі цієї програми — підтримка підприємництва серед ветеранів та їхніх родин. За результатами дослідження від  від Українського ветеранського фонду – 64% фронтовиків хочуть бути підприємцями. Тож ми підтримуємо такі грантові конкурси для підприємців-ветеранів як  #Варто «РобиТИ своє».
Зараз, коли наші ветерани повертаються додому до своєї родини, на роботу, до громади — ми створюємо умови та можливості, щоб вони знаходили себе в цивільному житті та відчували підтримку».
«Вінницький Хаб МХП спільно зі стратегічним партнером БФ «МХП – Громаді» постійно сприяє в допомозі, як військовим, так і ветеранам, – розповідає Володимир Прокопчук, директор Вінницького Хабу МХП. – У нас є низка програм, які розраховані для таких людей та членів їхніх родин. Не залишаємо поза увагою жодного випадку.  Приклад з Миколою Ружицьким  – це мотивація для його побратимів. Доказ того, що можна всього досягнути, коли сильно захотіти. Адже в Миколи не було попереднього досвіду ведення бізнесу. Зараз чоловік уже ділиться секретами господарювання. Тепер демобілізовані його побратими зможуть приїхати, подивитися та  переконатися, що мрії  здійснюються. Підкреслю, що компанія МХП та Фонд “МХП – Громаді” розвивають програму комплексної підтримки та індивідуального супроводу військових, ветеранів та їхніх родин “МХП Поруч”. І зараз у фокусі цієї програми — підтримка підприємництва серед ветеранів та їхніх родин».
Компанія МХП та Фонду “МХП – Громаді” розвивають програму комплексної підтримки та індивідуального супроводу військових, ветеранів та їхніх родин “МХП Поруч”. Зараз у фокусі цієї програми — підтримка підприємництва серед ветеранів та їхніх родин.На початку 2023-го Благодійний фонд «МХП-Громаді» у партнерстві з Українським ветеранським фондом Міністерства ветеранів організував конкурс #Варто «РобиТИ Своє». За умовами конкурсу десятеро  українців – ветерани та їхні сім’ї, а також родини загиблих – отримали від 500 000 грн до 1,5 млн грн на розвиток власного бізнесу.
 «Український ветеранський фонд працює, щоб забезпечувати ветеранів можливостями, ресурсами та підтримкою, аби вони могли успішно реалізовувати свої бізнес-ініціативи. Історія Миколи Ружицького демонструє, що ці зусилля немарні: ветеран, який довгий час мріяв мати власну свиноферму, завдяки нашій спільній з партнерами підтримці зміг втілити свою мрію в життя. Такі приклади надихають продовжувати роботу й шукати нові шляхи, щоб кожен ветеран, який має бажання та ідею, зміг не лише реалізувати свій підприємницький потенціал, але й знову відчути себе потрібним у цивільному житті», – говорить виконуюча обовʼязки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк.

Попередня публікаціяУ Вінниці розпочали роботу літні пришкільні табори
Наступна публікаціяУламки ворожих БПЛА виявили на Вінниччині