Понад 70 діток і дружин Героїв, життя яких обірвала війна, на Amazing circus show «ALICE» запросив Сергій Кудлаєнко.

Про захід розповіла на своїй фейсбук сторінці Валентина Кирильчук.

«Сергій — перший меценат у Вінниці, який погодився реально підтримувати, тому що багато людей ще не розуміють до кінця ситуацію, яку переживаємо ми, дружини і діти загиблих захисників, — ділиться Ольга Катрич, маріупольчанка, яка зараз живе у Вінниці і у нашому місті очолює філію благодійного фонду «Маємо Жити», що об’єднує родини Героїв-Янголів».

Ольга Катрич, дружина Героя-азовця Олега Катрича на прізвисько «Кельт», виступила на заході у Вінниці, присвяченому вшануванню пам’яті загиблого чоловіка та підтримці родин військових. Олег Катрич 24 лютого повернувся зі Словаччини, щоб захищати Україну. Спершу обороняв Київщину, а у березні 2022 року брав участь у вертолітному рейді до заблокованого Маріуполя. Він командував першим десантом, що прибув для підкріплення захисників на «Азовсталі». Герой загинув у бою проти танка поблизу свого будинку в Маріуполі. Посмертно його нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Ольга Катрич наголосила на важливості підтримки родин загиблих військових.

«Коли гине захисник, згадують переважно батьків, але про дружин часто забувають. Нам теж нелегко, і ми хочемо показати, що ми є, — каже Ольга Катрич. — Це наш перший вихід офлайн у Вінниці на захід із дітками. Дуже важлива підтримка. У нашій організації зараз 4000 дружин, і кожного дня додаються нові жінки. І кожного дня вони плачуть… Ми, як дружини-ветеранки, підтримуємо тих жінок, які зараз переживають втрату. Їм дуже потрібен ресурс, підтримка і такі виходи у суспільство на такі світлі події — вкрай важливі».

Під час заходу діти активно взаємодіяли з глядачами.

«Чи вірите ви у диво?» — питав Чеширський кіт. «Так!» — щосили кричали дітки і я разом із ними. Бо поруч вони — Люди-Дива. Стільки світла і сили, обіймів і знайомств з надзвичайними й незламними нашими людьми, я не мала давно.

Підтримати та привітати театр з рідного Харкова прийшов захисник-снайпер Олександр Самусь, відомий за позивним «Художник». Він розповів про свій досвід важких боїв за Бахмут, звільнення Харківщини, збиття ворожих дронів над Сумами та поранення на донецькому напрямку.

«У Вінницю приїхав на лікування. Ну як приїхав… Мене привезли і після реанімації врятували тут життя. От бачте — залізна нога. Вже тут навчився ходити і зараз чекаю завершення лікування, щоб повернутись до своїх побратимів», — каже Герой «Художник».

Цей захід не тільки вшанував пам’ять Героя Олега Катрича, а й продемонстрував важливість підтримки родин військових і наголосив на єдності та силі українського народу.

  

Попередня публікаціяТимчасове обмеження руху у Вінниці 2 червня через благодійний забіг
Наступна публікація30 травня загинув боєць «Азова» з Козятина Вячеслав Залевський