У Хмільнику вручили сертифікати 20 переможцям конкурсу «Професійне зростання», який уже другий рік поспіль проводить громадське об’єднання «Ми-Вінничани», спільно з БФ «МХП-Громаді» народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Білозір і Геннадієм Вацаком та БФ Миколи Філонова «Український Альянс».

Переможців привітав голова ГО “Ми-Вінничани” Валерій Коровій, який розповів про історію конкурсу “Професійне зростання” та інші соціальні проєкти об’єднання, які реалізовуються на Вінниччині.

Валерій Коровій відзначив важливість особистої ініціативи мешканців області, їх активність та широкий спектр грантових заявок учасників.

Окрім 20 переможців приємною несподіванкою стало нагородження від керівника Благодійного фонду Миколи Філонова “Український Альянс” ще 11 креативних учасників. А п’ять учасників, які писали проєкт на отримання спортивного інвентарю для навчальних закладів, не отримали перемоги. Втім вони отримали сертифікат акції «Спорт заради Перемоги» і одержать спортивне приладдя вже незабаром.

«В державному бюджеті, в місцевому бюджеті, ви всі живете в громадах і бачите, наприклад, є така позиція, як спортивний інвентар для школярів. Немає в бюджеті на це коштів, не виділено, бо сьогодні в країні, як і в кожного з нас, інші пріоритети: захист України і допомога ЗСУ – звернувся до присутніх Микола Філонов. – Ми підключились разом з БФ «МХП-Громаді», громадським об’єднанням «Ми-Вінничани» і реалізовуємо от буквально в нашому районі Хмільницькому такий соціальний проєкт, як «Спорт заради Перемоги». Ми закуповуємо і передаємо безкоштовно спортивний інвентар».

Цьогоріч на конкурс поступило понад вісімсот заявок з яких визначили 165 переможців майже  у всіх громадах області. Найбільше заявок на конкурс поступило саме з Хмільницького району — 233.

Переможці презентували свої проєкти, які стосувались освіти, медицини, безпеки та насамперед особистого зростання, як професіонала.

До прикладу, вчитель фізики Дмитро Міщенко Самгородоцької громади Дубово – Махаринецької гімназії переміг з проєктом на обладнання для кабінету фізики.

 «Я написав в надії на те, що виграю на обладнання для кабінету фізики. Кабінети фізики в наш час зовсім не поповнюються ніяким обладнанням. Те старе обладнання, яке було, я відремонтував, але ж треба колись і нове», – каже вчитель фізики.

Директорка ліцею №2 Калинівської міської ради  Світлана Гетьман отримала одразу два сертифікати, один перемога в конкурсі «Професійне зростання», другий на спортивний реманент для школи в акції «Спорт заради Перемоги».

«Отримала два сертифікати один від ГО «Ми – Вінничани» — сертифікат професійного зростання. Про що він? Він про те, що логістика нашого закладу буде більш вдалою, якщо ми будемо до закладу їхати на велосипедах і відповідно зберігати ще й своє здоров’я.

Другий сертифікат, це сертифікат від БФ «Українській Альянс», який допоможе нам розвивати «Спорт заради Перемоги». До речі це не перша наша перемога в подібних проєктах, а вже друга», – каже Світлана Гетьман.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер  Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

А тема викладання мінно-вибухової безпеки запропонована Юрієм Магдином, вчителем історії і правознавства, громадянської освіти і захисту України в ліцеї села Черепашинці, була підтримана безумовно, адже в Україні йде війна.

 «Суть мого проєкту полягає, в наповненні практичним інвентарем класу «Захисту України». Завжди мріяв, щоб там був справжній макет автомата Калашнікова (АК -74). А також, щоб там були магазини і діти зможуть практично працювати зі складанням патронів, аптечки, макети різноманітних мін, гранат. Тоді вони зможуть це побачити, потримати в руках, дізнатись, що це таке. Зараз це особливо актуально під час можливих артилерійських обстрілів, щоб діти знали, як себе поводити з вибухонебезпечними предметами», – каже Юрій Магдин.

    

Попередня публікаціяГороскоп на червень: прогноз для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяПідлітки неформали: особливості та вплив на суспільство