Вінницький обласний краєзнавчий музей анонсував програму «Заходи вихідного дня» на червень, яка включає майстер-класи з виготовлення народної іграшки та різні екскурсії.

Про це повідомляє пресслужба музею.

Наприклад, під час екскурсії «Мури: погляд крізь віки» можна дізнатися про історію середмістя Вінниці, де колись мешкали три католицькі чернечі ордени, а також про знахідки на території «Мурів» та музейне підземелля. Екскурсія «Фортифікаційні споруди Вінниці» розповість про оборонні споруди та залишки фортифікацій. Авторська екскурсія «Мистецькі історії вінницьких вулиць» ознайомить із різними архітектурними стилями від маньєризму до хай-теку, життям і творчістю відомих художників та мистецькими подіями.

Для дітей віком від 5 до 9 років пропонують інтерактивну екскурсію «Мамонт Вінні та його друзі: подорож у далеке минуле». Екскурсія «Археологічні мандри: урок виживання» дасть змогу спробувати себе в ролі первісної людини, освоїти палеолітичні техніки полювання, навчитися виготовляти борошно за трипільською технологією та видобувати вогонь.

Інтерактивна екскурсія «Гардарикі — країна міст» розповість про племʼя уличів, яке населяло територію у ХІ столітті. Тематична екскурсія «Традиційний одяг українців Східного Поділля» дозволить дізнатися більше про традиційну культуру регіону.

Для участі необхідна попередня реєстрація за телефоном 068 725 49 57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00).

Попередня публікаціяНа Вінниччині 11 лікарень отримали генератори
Наступна публікаціяХмарний день у Вінниці: Дощ і грози прогнозуються на вечір