28 травня у Вінницькому фізико-математичному ліцеї №17 відбувся благодійний ярмарок, де зібрали 100 тисяч гривень для захисників України.

Ініціативу організували учні та викладачі на підтримку ідеї випускника ліцею, лікаря та волонтера Віктора Ошовського, який запропонував придбати медичний автомобіль для 210 батальйону 120 бригади територіальної оборони. Про це повідомила заступниця директора з виховної роботи Ліліана Гончарук.

За її словами, у ліцеї навчається 60 дітей, які переїхали із зон активних бойових дій, та 45 учнів, чиї батьки захищають країну на фронті. Серед них — батько Діани Пересенчук.

“Тато з 2014 року на війні. Коли почалось повномасштабне вторгнення, з першого дня пішов на фронт. Треба допомагати захисникам, щоб швидше виграти війну і все було добре”, — поділилась Діана Пересенчук.

Під час ярмарку учні та викладачі продавали їжу, солодощі, фігурки, виготовлені на 3D-принтері, та інші вироби. Старшокласники у костюмах казкових героїв пропонували сфотографуватися за донат на підтримку ЗСУ. Ветеран спорту, 80-річний Сергій Волков, навчав грати настільний теніс.

“Продавали вареники по п’ять штук за сорок гривень, вафельний торт за двадцять п’ять гривень, кекси по двадцять гривень”, — розповіла ліцеїстка Соломія Борсоловська.

Військовий Артем Харченко разом із сином Денисом також відвідали ярмарок. Він зазначив, що така підтримка дітей дуже зворушує, адже важливо, що вони розуміють значення подій і не залишаються байдужими.

“Це дуже важливо у наш час, дуже приємно”, — підкреслив Харченко.

Попередня публікаціяВінничанам пояснили, чому з крану текла жовта вода
Наступна публікаціяУ Міноборони розповіли чи будуть розсилати повістки через «Резерв+»