Як вінницьке ІТ працює на оборону країни. Інтерв’ю

Чи здатен штучний інтелект змінити хід російсько-української війни? Чому кількість пропозицій та чек на їх виконання різко знижується, коли замовник чує, що ви з України. Про перенасичення вакансій на ринку праці, нейромережі та які професії зникнуть в майбутньому, дивіться в інтерв’ю з гостем програми. Дмитро Софина, Керівник Центру з Розробки Штучного Інтелекту Winstars.AI.

“В Україні є великою проблемою впровадження Штучного інтелекту. Ті розробки, які ми робимо для України, для оборонної індустрії, ми фінансуємо за свої кошти. Зв’яжись з державними інституціями, ти на третій день будеш думати, ні краще я знайду в Америці клієнта, зароблю гроші й ці гроші реінвестую в цю розробку. І не буду пов’язувати себе з бюрократичною, повільно системою, яка побудована так, щоб не вкрали. А в результаті, крадуть і не роблять”, – зазначає в розмові Дмитро Софина.

Дмитро переконаний, зараз у світі відбувається не революція, а еволюція. Питання лише в тому, чи готове суспільство розвиватись та вчитись нового.

“Люди не довіряють Штучному Інтелекту – люди довіряють людині. При цьому люди помиляються частіше, ніж ШІ”, – додає Керівник Центру з Розробки ШІ.

Повне інтерв’ю дивіться за посиланням. Пишіть у коментарях, кого б хотіли бачити наступним гостем програми.

Попередня публікаціяУ Вінниці перекриють низку вулиць
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці похмура погода