Фермери Вінниччини вже засіяли 94 відсотки прогнозованих площ ярими зерновими та зернобобовими культурами, що робить регіон одним із лідерів у темпах посіву. Про це повідомляє голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Загалом, найбільше площ засіяли кукурудзою – 292 тисячі гектарів. Крім того, у Вінницькій області посіяли 55 тисяч гектарів ячменю, 11,5 тисяч гектарів пшениці, 6 тисяч гектарів гороху та 1,1 тисячі гектарів вівса.

Один з найбільших агровиробників області Вінницький Хаб МХП завершив посівну кампанію

Вінницький Хаб МХП успішно завершив посівну кампанію, відвівши під ярі культури понад 70 тисяч гектарів. Цього року площі під цукрові буряки та сою було збільшено, тоді як площі під кукурудзу та соняшник зменшено. Це рішення зумовлено кон’юнктурою ринку та вимогами технологій.

“Наша стратегія зміни площ під культурами є реакцією на ринкові тенденції та необхідність врахування технологічних аспектів,” – зазначає Володимир Прокопчук, директор Вінницького Хабу МХП. “Цього року, як і минулого, ми дотримуємось системи «точного землеробства», яка передбачає індивідуальний підхід до кожного поля і навіть конкретної ділянки. Це включає диференційовані норми висіву, добрив та інші засоби для досягнення максимальної продуктивності.”

Загалом, компанія МХП планує засіяти всі наявні площі у 12 областях України. Порівняно з минулим роком, у портфоліо МХП зменшено площі посіву кукурудзи та соняшнику, натомість збільшено площі сої та цукрового буряку. Такі зміни продиктовані ринковими умовами.

Попередня публікаціяУ Вінниці запрошують на день відкритих дверей в «Інваспорт» ветеранів та ветеранок
Наступна публікаціяПсихологічна підтримка в дії: як «Турбота» допомагає вінничанам