У Вінниці, за підтримки ГО «Ми-Вінничани», на базі простору «Турбота» проводяться безкоштовні психологічні тренінги для працівників закладів культури, освіти та підприємств. Нещодавно у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбувся черговий тренінг для одного з місцевих колективів, метою якого було навчити розвивати стресостійкість та підтримувати дружню атмосферу в колективі, розповідають на сайті Вінниця. Info.

Сергій Кудлаєнко, керівник Вінницької міської організації ГО «Ми-Вінничани», зазначив, що програму безкоштовної психологічної допомоги на базі «Турботи» започаткували ще рік тому.

«Спочатку наші психологи зосереджувалися на допомозі військовим та ветеранам. Проте з часом стало зрозуміло, що і цивільним потрібна ментальна підтримка в такий складний час. До нас постійно звертаються представники різних закладів міста: освітяни, медики, працівники соціальних служб, центри адміністративних послуг та заклади культури. Це люди, які щоденно працюють з військовими та їхніми родинами. Тому вміти правильно спілкуватися та поводитися з нашими захисниками має велике значення. Сьогодні ми майже щодня проводимо безкоштовні психологічні тренінги, підтримуючи колективи різних сфер діяльності. Щомісяця наші психологи організовують мінімум 15 таких заходів», – розповів Сергій Кудлаєнко.

Програму психологічної підтримки можна організувати для будь-якого колективу. Для цього потрібно звернутися до ГО «Ми-Вінничани» та подати заявку на отримання допомоги від психологів. Залежно від кількості людей та теми тренінгу підбирається місце проведення.

Психологиня Світлана Пиріжок відзначає, що багато вінничан не зовсім розуміють, як допомогти собі морально, не кажучи вже про ситуації, коли допомога потрібна іншим.

«Сьогодні я бачу людей, які насправді не розуміють, як працюють їхні емоції, що говорить їхнє тіло і що правильно робити в таких ситуаціях. Пізнаючи себе, люди знаходять точки внутрішньої опори, але часто не усвідомлюють, як рухатися далі. Вкрай важливо надати людям ментальне підсилення. Якщо людина не знає про себе нічого, вона не може допомогти ні собі, ні іншим. Базові реакції на стрес та рубежі повинні бути зрозумілими кожному, адже від цього залежить здоров’я та життя», – зазначила Світлана Пиріжок.

Фото сайт Вінниця. Info.

Попередня публікаціяРекордна посівна на Вінниччині підходить до завершення
Наступна публікаціяВінниця це любов! Опитування на вулицях міста. Відео