У Могилів-Подільському, на території гімназії № 5, урочисто відкрили меморіальні дошки на честь колишніх учнів навчального закладу, воїнів-прикордонників Сергія Мельника та Владислава Білобровка.

Про це повідомили у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Вшанувати пам’ять героїв зібралися їхні родини, друзі, бойові побратими, представники місцевої влади, учні та викладачі гімназії. Сергій Мельник мав 13-річний досвід служби. Він захищав Україну від російської агресії ще з 2014 року. Після закінчення контракту у 2018 році працював за кордоном, але з початком повномасштабного вторгнення повернувся на захист Батьківщини. Сергій загинув 11 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

«Щирий, добрий, порядний, надійний, розсудливий, завжди готовий прийти на допомогу – таким Сергій залишиться у пам’яті сім’ї, друзів та побратимів. Він був надзвичайно світлою людиною», – йдеться у повідомленні.

Владислав Білобровко був призваний на строкову службу в лави ДПСУ у 2016 році, а у 2017 році підписав контракт, прагнучи стати офіцером. Його бойовий шлях розпочався задовго до повномасштабного вторгнення. Владислав служив на Луганщині, де разом з побратимами одним з перших зустрів ворога у лютому 2022 року. Він неодноразово демонстрував стратегічне бачення і хоробрість у бою, знищуючи ворога.

«Владислав завжди був впевнений у своїх діях та оптимістично налаштований навіть у найскладніших ситуаціях. Його героїзм і самовідданість – приклад для кожного з нас», – говорять побратими.

Життя Владислава трагічно обірвалося 10 вересня 2022 року.

Цими меморіальними дошками громада вшановує пам’ять героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Вічна слава Героям!

 

Попередня публікаціяЯк на Вінниччині отримати психіатричну допомогу вдома
Наступна публікаціяНа Вінниччині донька загиблого військового заснувала на пам’ять про батька гурток греко-римської боротьби