Цей факт є одним з наслідків активного захисту національних інтересів на міжнародному рівні.

Про це парламентарка від 15-го округу (Вінниччина) сказала у прямому етері студії Вечір.LIVE.

«Уже є конкретні результати захисту економічних інтересів України на рівні співпраці з інституціями ЄС. У тому числі – у питанні зняття квот на українську продукцію», – сказала Лариса Білозір, розповідаючи про роботу української парламентської делегації у ПАРЄ.

«Як не парадоксально, але українським виробникам вдалося навіть під час війни у декілька разів збільшити експорт аграрної продукції. Передумовою для цього було те, що Євросоюз відкрив ринки, які раніше регулювалися тарифними бар’єрами, квотами і обмеженнями. Це – одна з причин макроекономічної стабільності України», – зазначила вона. 

Як наслідок, українські аграрії почали вигравати конкуренцію у європейських колег. Польські фермери, які перебувають у значно вигіднішому становищі, адже вони отримують величезні дотації Євросоюзу, у них відкриті порти, немає проблем з логістикою – навіть вдалися до протестів, з вимогою обмежити імпорт і транзит з України. 

Коментуючи ситуацію, Лариса Білозір висловила думку, що певною мірою до організації протестів причетна країна-агресор, яка фінансово сприяла провокаторам. Однак на даний момент проблеми вирішені.

Окупанти, звісно, намагатимуться перешкодити посиленню експортного потенціалу України, тому мають наміри військовим шляхом відрізати її від моря.

«Але цього не станеться», – переконана Лариса Білозір. 

Попередня публікаціяУ Вінниці презентували вуличну виставку «Коцюбинський_АRT»
Наступна публікаціяДенний сон для дорослих: Відпочинок, який підтримує здоров’я