В Україні почнуть надсилати повістки поштою після закінчення 60-денного терміну, визначеного для актуалізації військово-облікових даних. Таким чином, цей спосіб надсилання повісток військовозобов’язаним та резервістам стане дійсним уже в липні.

Це передбачено “Порядком проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”, затвердженим постановою Кабміну 16 травня цього року.

Згідно з документом, повістка про виклик резервіста або військовозобов’язаного до територіального центру комплектування та соціальної підтримки або до підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління чи регіональних органів СБУ може бути надіслана засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу місця проживання після завершення 60 днів, відведених на уточнення облікових даних. У разі неуточнення протягом 60 днів своєї адреси місця проживання, повістка надсилається на зареєстровану адресу.

Також в “Порядку” зазначено, що повістка має бути надіслана адресату не пізніше ніж наступного дня після підписання її відповідним керівником. Дата явки визначається не раніше чотирнадцятого дня від дня надсилання повістки рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Новий мобілізаційний закон набув чинності 18 травня. Для уточнення даних було запущено мобільний додаток “Резерв+”, а також можливість оновити свої військово-облікові дані в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Міноборони розпочало тестування електронної черги до ТЦК та СП. Відповідно, 60-денний термін для оновлення даних закінчується 16 липня, і повістки можуть почати надсилати поштою з 17 липня.

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяУ Вінниці визначили 160 переможців конкурсу міні-грантів “Професійне зростання”