Чемпіонський бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі тривав усі дванадцять раундів, після чого переможця визначали судді. Українець Олександр Усик за рішенням суддів здолав британського боксера Тайсона Ф’юрі та здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Суддівська колегія складалася з американця Марка Фітцджеральда, канадця Крейга Меткалфа та іспанця Мануеля Олівера Палермо. Рішення було не одностайним: двоє суддів віддали перемогу Усику, а один – Ф’юрі. Підсумковий рахунок – 115:112, 114:113 на користь Усика та 113:114 на користь Ф’юрі.

Опубліковані суддівські записки дозволяють детально розглянути суддівство протягом усього бою.

Ключовим моментом став дев’ятий раунд. До нього два судді віддавали перевагу Ф’юрі з різницею в два очки, а третій мав нічийний рахунок. Однак Усик виграв раунд з нокдауном, що дозволило йому зрівняти рахунок у двох суддів і вийти вперед на два очки у третього.

Остаточні оцінки суддів виглядали наступним чином:

– Мануель Олівер Палермо (Іспанія): 115-112 (перемога Усика)
– Марк Фітцджеральд (США): 113-115 (перемога Ф’юрі)
– Крейг Меткалф (Канада): 114-113 (перемога Усика)

Що означає перемога Усика над Ф’юрі

Українець Олександр Усик став першим за 24 роки абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Ця перемога утвердила його на рівні з братами Кличками в боксерському пантеоні України. У 2011 році Володимир Кличко об’єднав усі чемпіонські пояси, здолавши Девіда Хея, який тоді володів титулом WBA. Молодший з братів Кличко вже контролював титули WBO, IBF та IBO, тоді як Віталій Кличко мав пояс WBC.

Скільки Усик і Ф’юрі заробили за бій 18 травня

Офіційні дані про гонорари не розголошували, але “Циганський Король” Тайсон Ф’юрі, за чутками, заробив 69 мільйонів доларів за цей бій. Усик отримав удвічі меншу суму – 34 мільйони доларів. За прогнозами британської преси, розподіл призових був у пропорції 70/30 на користь Ф’юрі.

Промоутер Ф’юрі, Френк Воррен, натякав, що гонорар його клієнта міг досягти 100 мільйонів доларів. Усик погодився на менші призові, оскільки Ф’юрі обіцяв пожертвувати 1 мільйон фунтів одному з українських благодійних фондів.

Попередня публікаціяЮрій Косюк звернувся до голів громад: “Саме ви маєте заряджати людей стійкістю, вірою в незламність України і в перемогу”
Наступна публікаціяМюзикл «Ти [Романтика]» 20 травня у Вінниці за альбомом МУР, що став сенсацією року