Радник прем’єр-міністра України та член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко під час брифінгу заявив, що відключення електроенергії в Україні можуть тривати до серпня або вересня. Згідно з його словами, у цьому періоді очікується незначне поліпшення ситуації через різний набір факторів.

Бойко зауважив, що “атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів” у цей період. Водночас згідно з його прогнозом, в енергосистемі залишиться значна кількість сонячної генерації, і “навантаження на енергосистему знизиться через теплу, але не спекотну погоду”.

Він також пояснив, що холодна погода у травні призвела до початку обмежень у використанні електроенергії трохи пізніше. Однак, активне використання обігрівальних приладів споживачами при падінні температури призвело до дефіциту у енергосистемі.

З метою збалансування енергосистеми і уникнення аварій диспетчери вживали екстраординарні заходи, включаючи вимкнення споживачів. Бойко попередив також про важкі умови взимку, коли навіть при теплій погоді не вдасться уникнути дефіциту в енергосистемі, враховуючи неможливість повного відновлення генерації, що була втрачена за два місяці.

Попередня публікаціяВоїна з Вінниччини нагородили відзнакою «Хрест хоробрих»
Наступна публікаціяЯкою буде погода у Вінниці 17 травня